VYHLEDÁVÁNÍ

region:

počet osob:

typ ubytování:

Chata Hamry

zpět
 

Popis:
Chata v údolí řeky Úhlavy obklopena šumavskými hvozdy přímo na trasách turistických i cykloturistických stezek. Železná Ruda 13km, Klatovy 30km.

Kód objektu: 257

Kapacita: 40

 

Cena:
Ubytování se snídaní 360Kč/os. v budově, 310Kč/os. v chatce. Slevy: děti do 12 let 20Kč, dítě do 3 let bez nároku na lůžko zdarma, dlouhodobé pobyty (15 dní a více) sleva 30%. Cena nezahrnuje pobyt pouze na 1 noc 40Kč, pobyt se psem 50Kč/den, rekreační poplatek 15Kč/os./den. Velikonoce + 120Kč, Silvestr+ 300Kč, dítě do 3 et na lůžku 40Kč.

Objekt:
Areál horská chaty je rozsáhlý objekt s hlavní budovou a pěti samostatnými chatkami. V hlavní budově je k dispozici útulná restaurace, společenská místnost s TV a sat, sociální zařízení. V patře je sedm 4-lůžkových pokojů a opět sociální zařízení. Každý pokoj je vybaven účelným jednoduchým nábytkem. Chatky jsou také 4-lůžkové a jsou vybaveny stejně pohodlně jako pokoje v hlavní budově. Chatky jsou jednopodlažní a přístup do patra je po žebříčku. Při chladném počasí jsou chatky vytápěny elektrickými přímotopy. Ke kulturnímu a sportovnímu vyžití je možno využít herny s elektronickými šipkami či stolním tenisem. K zapůjčení jsou připravena horská kola. Areál je využíván pro různá sportovní soustředění, školní výlety, školy v přírodě atd. Stravování je zajištěno v restauraci formou plné penze. Po dohodě je možno sestavit kompletní jídelní lístek na dobu pobytu, který bude odpovídat požadavkům sportovní výživy. Orientační cena plné penze na den je cca 290 - 320 Kč na osobu. Možnost postavení vlastních stanů. Obchod 14km.

Okolí:
Letní období: nejvyhledávanějším turistickým cílem je vrchol hory Ostrý s hraničním přechodem pro pěší, Národní přírodní rezervace Bílá strž se stejnojmenným vodopádem, Černé a Čertovo jezero, vrcholy Prenetu, Pancíře a Můstku, Nýrská přehradní vodní nádrž, rezervace Úhlavský luh. Další významné turistické cíle jsou kulturní památka kostel Panny Marie Bolestné s Cestou Panny Marie, poutní místo Křížkov - Kreuzwinkel, místo zaniklé obce Zadní Chalupy v Přírodní památce Královský Hvozd, turistický hraniční přechod Helmhof – Zadní Chalupy. V blízkém okolí hrad Pajrek, zámek Klenová, muzeum Královského Hvozdu v Nýrsku, lanová dráha na Špičáku nebo v bavorském pohraničí nejvyšší hora Šumavy Velký Javor, sklářská vesnice Anbrucken, vodní areál Osserbad v Lamu, přírodní ZOO v Lohberku, zábavný park v Neukirchenu. Zimní období - lyžařská stopa spojující Černé jezero se sportovním areálem v německém Rittsteigu, SKI areál na Špičáku nebo sjezdovky na Javoru a Hoher-Bogenu.

 

Copyright © 2012 CA Po Česku. Created by bendl@bendl.info