VYHLEDÁVÁNÍ

region:

počet osob:

typ ubytování:

Penzion Benecko

zpět
 

Popis:
Penzion v oblasti Krkonošského národního parku v nadmořské výšce 930 m.n.m. Jilemnice 9km, Benecko 1km.

Kód objektu: 259

Kapacita: 51

 

Cena:
Ceny za ubytování s polopenzí: Leden a březen 450Kč/dosp.os./noc, 350Kč/dítě 3-11let/noc. Únor 550Kč/dosp.os./noc, 400Kč/dítě 3-11l./noc. Duben – červen 270Kč/dosp.os./noc, 170Kč/dítě/noc. Červenec – srpen 370Kč/dosp.os./noc, 270Kč/dítě/noc. Září – prosinec 350Kč/dosp.os./noc, 250Kč/dítě/noc. 22.12. – 2.1. 600Kč/dosp.os./noc, 400Kč/dítě/noc, Silvestrovský příplatek 31.12. 500Kč. Slevy pobytů pro skupiny nad 30 osob. Cena nezahrnuje rekreační poplatek 15Kč/os./noc.

Objekt:
Celková kapacita penzionu je 54 lůžek. Pokoje po 2 – 5 lůžkách jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením (sprchový kout a WC). Na každém pokoji TV a SAT. V přízemí je restaurace (pro ubytované hosty slouží zároveň jako jídelna) s TV/SAT. Klubovna sloužící také jako školící místnost, bar. Dvě venkovní terasy s výhledem na Český ráj a Ještěd, v letních měsících se zde obsluhuje. Tyto terasy se mohou využít i pro slunění, relaxaci nebo naopak pohybové aktivity. Hostům jsou dále k dispozici 2 herny pro stolní tenis. Nedílnou součástí penzionu je sauna (k ochlazení slouží sprchový kout) či venkovní bazén. V těsné blízkosti se nachází travnaté hřiště pro míčové hry, dětský koutek s houpačkami a ohniště s posezením. Pro milovníky grilování k dispozici gril a pro náročnější lze na objednávku připravit různé grilované speciality. Stravování formou polopenze nebo jen se snídaní. Možnost úschovy kola či lyží s vlastním klíčem od úschovného prostoru. Penzion se nachází asi 200 m od hlavní silnice na tahu Jilemnice – Benecko – Vrchlabí. V zimních měsících nutnost použití sněhových řetězů. V případě nedostupnosti objektu možnost odvozu zavazadel z 200 m vzdáleného obecního parkoviště. Penzion je vhodný pro rodiny s dětmi, školy v přírodě, semináře, lyžařské kurzy, školení, víkendové akce apod. Pro skupiny 30 a více lidí sleva na ubytování.

Okolí:
Benecko se rozprostírá na západních svazích masívu Žalého a je vyhledávaným centrem hlavně zimních sportů. V místě sedačková lanovka, 3 vleky pro dospělé a 4 pro děti. K dispozici jsou i lyžařské školy, půjčovny a vyhledávané upravované běžkařské trasy. V okolí penzionu turistické trasy jako Zlaté návrší, Kotelní Jámy, Špindlerův Mlýn nebo Mísečky. Vycházky a výlety: Rozhledna Žalý - v 1000m.n.m. výhled na západní Krkonoše (s dětmi chůze 30 – 90 min. ). Stálá prodejní výstava dřevěných hraček - výstava ve stylovém domě ve Vítkovicích, prohlídka je zdarma, nízké ceny prodávaných hraček ( 1:30 hod. volné chůze celkem). Chata Pohlednička - krásné výhledy na krajinu typickou krkonošskou krajinu, pro děti - místní sluneční hodiny (necelá hodina chůze sjízdá i pro kočárky). Projížďky na koních - Kněžická chalupa s možností vidět a projet se na anglických plnokrevnících (90 min. chůze), farma Janova Hora s možností hodinových projížděk s průvodcem nebo pro děti okruh v rámci farmy (vzdálenost od penzionu max. 2 hodiny chůze). Vrch Šeřín - mystické místo, skalní seskupení vzdálené cca 2 hodiny chůze. Bobová dráha Špindlerův Mlýn - 1400 m dlouhá dráha. Krkonošské muzeum Vrchlabí. Muzeum Jilemnice. Výlety na horských kolech - Šppindlerův Mlýn, odtud lanovka na Medvědín ( lanovka k převozu kol přizpůsobena), z Medvědína hřebenovka směrem na Vrbatovu boudu, Labskou boudu, Prameny Labe, případně až na Sněžné jámy, cesta zpět přes Vítkovice do Benecka 11 km z kopce a pak „výšlap“ nahoru k penzionu.

 

Copyright © 2012 CA Po Česku. Created by bendl@bendl.info